CGT ES REUNEIX AMB INSPECCIÓ DE TREBALL PER L’EPIDEMIA DE LIPOATROFIA AL CENTRE DE CONTROL DE BUS

 

La petició de l’assemblea de comandaments d’explotació de denunciar urgentment a Inspecció de Treball els múltiples casos de litotròfia que es pateixen originats al actual Centre de Control de Bus de TMB  i la manca d’implantació de varies mesures preventives, va ser recollida únicament per CGT i així es va fer,  tot i haver intentat sumar altres sindicats que s’hi negaren o donaren llargues.

Així, setmanes després d’efectuar la denuncia, el 15 de Maig passat, representants sindicals de CGT es reuniren amb inspecció de treball exposant la situació actual i  reclamant amb caràcter urgent implantació de seguit de mesures recollides pel

Protocol d’actuació de la lipoatròfia del Departament de Salut de la Generalitat, encara no implantades i sinó s’adequa la instal·lació, o un cop adequat segueixen afectats i nous casos, es demana un canvi d’emplaçament definitiu que no afecti als treballadors.

Molt trist que quelcom tant bàsic com canviar els taulells de les taules a taulells de fusta amb cantells rodons, eliminar parts metàl·liques, segregar parts d’equips informàtics no necessaris en la proximitat dels treballadors, encara no s’ha fet, després de 10 anys, més de quaranta casos i  uns 30 casos d’afectats actualment.

Al edifici de Zona Franca 2, ja s’han fet les adequacions necessàries als llocs de treball amb afectats per aquesta mateixa patologia. Com es possible aquesta diferencia i lentitud quan estem tractant una afectació a la salut?

Altrament també s’ha demostrat amb dades de la pròpia empresa que la totalitat dels llocs de treball del Centre de Control de Bus no ha tingut durant 10 anys la il·luminació necessària per l’activitat a realitzar, tot i múltiples queixes de mal de cap i de vista cansada, ja actualment s’està canviant la instal·lació evidenciant d’immediat  la gran deficiència anterior. Ara s’està a l’espera  de fer estudi amb mesuraments que indiqui que els paràmetres ja en són adequats o es facin els ajustaments necessaris.

Direcció de TMB: ens hi posem ja?